Okt17th

Auktorisationskurs på Djupedal Mellangård

by 

Helgen den 24-25 september arrangerade SBO en autorisationskurs för nya och gamla medlemmar som ville bli auktoriserade sadelutprovare.

Kursen fick stor uppslutning med totalt 12 deltagare från hela Sverige som bjöds på föreläsningar inom sadelns uppbyggnad, hästens anatomi, stoppningstekniker m.m. Till kursen var även Katja von Peinen,veterinär från Schweiz som forskat på sadelutprovning med tryckmatta, inbjuden som föreläsare. Ett mycket uppskattat inslag tyckte deltagarna.

Dag två på kursen ägnades åt praktisk sadelprovning i ridhuset där först ekipagets befintliga sadlar skulle provas. Efter lunch fick kursdeltagarna i uppgift att hitta en ny passande sadel till ekipaget, ett passande tillfälle att diskutera egna erfarenheter och tankar kring sadelutprovning.

Förutom att lära sig mer om sadelutprovning fick deltagarna även äta fantastisk mat lagad av värdinnan som äger gården och tid att umgås med kollegor i branschen.

Nästa steg i att bli auktoriserad är att utföra 50 st dokumenterade utprovningar och 50 st inpassningar som sedan ska visas upp för kursens instruktörer. Därefter följer ett praktiskt prov där kursdeltagaren ska prova ut och stoppa om en sadel till ett ekipage. Efter godkänt prov får kursdeltagaren kalla sig auktoriserad av SBO.